Att hälsa är allt är nog ingen nyhet för er. Men just hur vi använder oss utav denna information är dock väldigt olika. Själv försöker jag alltid hitta balans med allt. Sedan jag blev mamma har min strävan mot balans bara blivit mer och varje dag för mig är ett krig mot ett balanserat liv. Dit vill jag komma. Under hela min graviditet och amningstid med E har min kost varit varierand med smarta val när det kommer till att “unna sig”. Idag ammar jag bara på morgonen så min kost känns som MIN igen och inga anpassningar efter barn behöver göras på samma sätt.

Tycker dock att det är så extremt viktigt att leva balanserat framför sina barn. Inget extremt varken åt den onyttiga eller nyttiga livsstilen. Jag får ibland höra hur mammor pratar om viktnedgång och deras strikta dieter framför barnen. Det räcker med det sociala medier ger våra barn för utseendefixeringar att de inte behöver tillrättavisas på ett osunt sätt. Jag tror hellre på att leva balanserat med våra barn. Rörelse och fysisk aktivitet är A och O, balanserad kost och då menar jag på barnnivå. Som vuxen har man redan lärt känna sin kropp och därför kan jag tycka att man själv får välja huruvida man t.ex. vill äta kött, mejerier. Hemma gör jag ofta vegetariskt och fisk till mig och David men ser till att laga kött minst 2 gånger i vecka till Elle och David som jag fryser in. Det gör att hon äter kött mer eller mindre varje dag. Hennes kropp behöver det.

Idag stod en av mina favoriträtter på menyn. Linssoppa med en massa citron och spiskummin.