Under de senaste åren har jag mött på olika problem. Motgångar hos mig själv men även hos personer jag brytt mig om. Att ta sig igenom problemet oavsett hur svårt eller jobbigt det är har alltid varit min metod, istället för att “komma över” problemet som många tyvärr idag gör. Vi inser det möjligen inte då men att komma över problemen gör att vi förlorar så mycket, mycket mer än att problemet  från första början uppstod. Vi skjuter upp vår oro, vår osäkerhet, vår okunskap istället för att behandla problemet, del för del. Inga problem är stora om du dividerar dom.

Sen har vi en av de största anledningarna till att problem på personliga plan uppstår. Otacksamheten. Att vara otacksam är den största tjuven du någonsin kommer att stöta på. Den sliter din ödmjukhet i bitar samtidigt som den infiltrerar negativitet i dig till en nivå där du många gånger tycker att ditt liv är kasst. Den får dig att ta din familj förgivet. Den får dig att inte uppskatta din sysselsättning, dina materiella medel. Din ekonomi. Du målar upp en bild av misär vilket påverkar hela ditt liv. Maten du äter är inte tillräckligt god eller nyttig. Kläderna du har på dig är inte tillräckligt fina. Ditt ansikte är inte det ideala modellansiktet. Din familj är inte perfekt. Du är inte tillräckligt vältränad. DU skapade denna negativitet. Din mat, dina kläder, ditt utseende, din hälsa; allt detta är en gåva många saknar idag men eftersom att du har de i överflöd ser du inte de längre. Din tacksamhet dödade gnistan i ditt liv och är därför din värsta fiende.

Hemma ser vi till att be bordsbön, vi ser till att påminna varandra om vår fantastiska familj. Vi ser till att skratta åt småproblem samtidigt som vi team:ar upp och tillsammans slåss igenom större problem. Vi behandlar, bearbetar, tar lärdom och går vidare. Gör om, gör rätt!